четвъртък, 20 ноември 2014 г.

Здраве

Поддържането на тялото и духа в добра форма е ключово за успеха на похода.
    По принцип не съм голям привържаник на лекарствата, но пиенето на един аспирин вечер и на витамин С сутрин беше от голяма помощ за тонусът ми.
   За да се справите с мазолите се снабдете с памучен конец и 1-2 тънки остри игли. Когато се образува мазол/пришка на ходилата, при достигане на крайната точка за деня, измивате си краката и с почистената със спирт игла "прошнуровате" балончето. Конецът оставяте вътре с два стърчащи края за да дренира мазола. Може за използвате и крем Бочко или Здраве. По този начин пришката няма да нараства, няма и да се спука по лош начин и да образува рана. Водата ще изтече и мазолът ще спадне. Конецът може да го държите до следващата крайна точка на следващия ден. Ето и една не много приятна, но нагледна снимка на обясненето ми:


Пак ще повторя - правете тази манипулация на чисти крака, с дезинфекцирана игла и памучен конец със спирт след приключване на похода за деня.

   Ще се спра само на кратък коментар за аптечката, която е добре да се намира във всяка раница. Заредете се с основни неща за случаи в категорията "недай си Боже". Бинт, спирт, нещо за разстройство, прахчета срещу обезводняване в случяй на топлинен удар, активен въглен, парацетамол, аспирин, аналгин. Ако нещо съм пропуснала, моля да ме извините и допълните в коментарите. Споменавам само най-основното.
  
  В случай, че имате проблем със ставите - ограничете консумацията на млечните храни и си носете пристягащи ластици за коленете.

  За здрав дух най-доброто средство е чудесен партньор с който да преживеете заедно това пътешествие. Не губете воля и не забравяйте, че тялото ви ще изпадне в криза в началото, която ще премине до няколко дена. След това всичко ще е много по-лесно. Ключът е да не падате духом тогава.

1 коментар:

  1. Watch: 'Fruit and the Beast' by SEGA | Videoslots.cc
    Watch: 'Fruit and the Beast' (Sega Genesis, 1995) on Vimeo. View video of the music and effects of SEGA's 'Fruit and the best youtube to mp3 converter online Beast' (Sega Genesis, 1995) on

    ОтговорИзтриване